Ljusfundamenten

e-learning

3 timmar ren ljuskunskap.

1

KURS 1:

HOW TO MIX FLASH WITH AMBIENT LIGHT

David visar hur du kan skapa perfekta fotograferingsförhållanden och bilder med naturlig känsla genom att blanda det omgivande ljuset med blixtljus.


David fotograferar motiv i ett begränsat utrymme inomhus och i en utmanande gym-miljö. Han visar hur du enkelt kan ställa in kameran för perfekt exponering under svåra förhållanden samtidigt som du blandar blixtljus med det omgivande ljuset på ett lätt, säkert och kontrollerat sätt.


Under fotograferingen av en stuntkvinna med flera Hollywood-produktioner i bagaget, får vi se hur vi med blixt kan förstärka befintliga förhållanden, samtidigt som en naturlig känsla bibehålls. Vi upptäcker även hur vi kan använda bakgrunden för att ljussätta bilden på ett naturligt sätt.

De här teknikerna kommer att förändra det sätt på vilket du arbetar med ljus och få dina bilder att verkligen sticka ut.

LÄS MER PÅ PROFOTO ACADEMY

2

KURS 2:

HOW TO LIGHT A FACE

David visar hur man undviker de vanligaste fällorna vid ljussättning av porträtt. Han demonstrerar hur man använder ljusmodifierare på bästa sätt och presenterar flera olika sätt att belysa ett ansikte.


Hannah Couzens visar hur du kan använda teknikerna i samband med en porträttfotografering.
Därefter tillämpar David allt ni har lärt er under kursen i en verklig porträtt-fotografering med sångerskan Hanna Larsson från duon Hanna & Andrea.

Här får du se hur man kan blanda tre olika ljuskällor för att skapa en mycket kreativ ljussättning.

LÄS MER PÅ PROFOTO ACADEMY

3

KURS 3:

HOW TO LIGHT THE BACKGROUND

David skapar inspirerande bakgrunder med känsla och djup genom spännande riggningar, förberedelser i studion och avancerade ljussättningstekniker som samtidigt är enkla att använda.


För att få fram en stämningsfull gryningsbild använder David blixt och en rad olika ljussättningstekniker. Han lyckas därigenom skapa en levande bakgrund på ett spännande och naturligt sätt. Vid den avslutande modefotograferingen fotar David i en fantastiskt uppriggad och förberedd studio med en ljussättning med fyra olika blixtar.


Du får lära dig hur viktigt det är att förstå de olika typerna av skuggor och hur du formar dem. David visar hur du kan ta kontroll över ljusmönstret och hur mönstret påverkar kontrasten.

LÄS MER PÅ PROFOTO ACADEMY

1+2+3+certifiering

I seriepaketet finns alla 3 kurser, samt att du får en hel del extra på köpet. Profoto har tagit fram en certifieringsprocess där du får personlig återkoppling till inskickade bilder, steg-för-steg beskrivningar i PDF-format och ett certifikat när du gått igenom hela kursen. Iih!

LÄS MER OM KURSPAKETET

Bild från Kurs 2: How to light a face. Modell: Hannah Larsson. Flower-art: Brandy Kraft. Makeup: Mila Zulfiyeva.