Heja Sverigelaget!

SIMNING

Linnéa

Linnéa är 29 år och har gått på simning ända sedan hon var sex år gammal. Hemma på serviceboendet i Sundsvall har hon redan jättemånga medaljer, och nu hoppas hon på fler när hon har blivit uttagen att simma för Sverige i Special Olympics i Abu Dhabi.

LEARN MORE

JUDO

Mike

För Mike från Västerås är det judo som gäller! När han inte tränar själv så är han tränare för andra.
– När man är funkis så är man faktiskt mer än bara “en funkis”. I tv-serien får vi visa att vi kan och att vi har ett värde, som en del folk inte tror. Jag är stolt över att ha representerat Sverige, säger Mike.

LEARN MORE

FRIIDROTT

Lille 

18-åriga Lille älskar att dansa, men för det mesta tränar hon friidrott på gymnasieskolan i Bollnäs. Tillsammans med 47 andra personer med intellektuell funktionsnedsättning är hon uttagen i den svenska Special Olympics-truppen, som ska åka till Abu Dhabi.

LEARN MORE

DRESSYR

Jimmy 

När Jimmy var sex år fick han en diagnos där läkaren sa att det inte var så stor chans att han skulle kunna lära sig prata, gå eller cykla. Idag bor Jimmy i egen lägenhet, har körkort och ska representera Sverige i Special Olympics i dressyr.
-Det tar längre tid för mig att lära mig saker, men programmet kan jag helt utantill. Nu undrar jag bara vilken häst jag ska få rida i Abu Dhabi, säger Jimmy.

LEARN MORE

Om dokumentärserien

Heja Sverigelaget! är en dokumentärserie om hur det är att leva med intellektuell funktionsnedsätting. Seriestart måndag 31 augusti kl 22:15 SVT2. Den kommer även att finnas på www.urplay.se

Vill du veta mer?

Har du frågor om serien? Kontakta Jenny Bicho på tel. 0768-542548 eller mail jenny@bicho.se