Det enda sättet att lära sig använda ljuset i bild är att öva. På samma sätt som en fotbollspelare nöter finter eller en alkoholist kan sin sprit måste varje detalj finslipas. Det är inte alltid man har tillgång till en modell som orkar sitta timme efter timme för att ljuset ska bli helt perfekt. Istället kan man använda sig av skyltdockor.

 

Ljushuvud

Efter åratals erfarenhet av skyltdockornas klumpiga och många gånger onaturliga plastvärld har Bicho Visual Studio nu tagit fram ett Ljushuvud som är anpassat helt efter fotografens behov: 

       Är lätt och smidigt

       Har realistisk hud, både vad gäller färg och reflektion

       Ögon som reflekterar ljus realistiskt.

       Ansiktet har en bra anatomisk form.

       Insidan av huvudet målas med täckande färg för att blockera allt ljus.

       Specialdesignat fäste med kulled som passar vanliga ljusstativ.

       Betydligt billigare än att köpa en hel skyltdocka av liknande konstruktion.

 

När använder man Ljushuvudet?

Fotograferar du porträtt i kundens miljöer vet du hur viktigt det är att utnyttja tiden maximalt. Med Ljushuvudet på plats får du direkt en känsla för vad och hur du behöver göra för att ljussätta professionellt. Lägg tiden på precision i ljussättningen och höj din kvalitet. 

Fotograferar du i studio ger Ljushuvudet dig inte bara ett suveränt försprång inför varje fotografering, din kreativitet får även bränsle och inspiration när du kan testa idéer och laborera med ljuset på helt nya sätt utan att slösa med din modells tid.

Vill du lära dig förstå hur ljus fungerar är Ljushuvudet världens mest tålmodiga modell som dessutom är konsekvent i sitt utseende om man jämför med människor som tenderar att röra på sig, grimasera, skifta i hudton etc. Allt ljus som blir en bild består av två saker - ljuskällan och objektet som ljuset faller på. Genom att objektet är en fast referenspunkt blir inlärningsprocessen mycket enklare. Du kan fokusera enbart på hur ljuset fungerar och behöver inte beakta hur objektet förändrar ljuset beroende på hur det för tillfället ämnar se ut och bete sig (visste du att när en människa skrattar ändras hudtonen med upp till 500 kelvin? Eller att om en människa blir nervös så blir huden fuktigare vilket förändrar reflektionernas utseende?)

- Alla fotografer som är intresserade av att på riktigt lära sig att bemästra ljuset är Ljushuvudet en möjlighet till att bli exakt så säker på ljussättning som man önskar. Bara du själv sätter limiten för

 

Använd Ljushuvudet för att laborera, experimentera och lära. Eller för att förbereda ljussättningar innan din modell kommer.