Crewet

 

DAVID BICHO. Fotograf, men just nu skribent av denna crew-beskrivning varför det vore förmätet att sitta å skriva underfundiga saker om sig själv. Istället kommer jag ägna bokstäverna åt att presentera de som jobbar närmast med mig. Gustav, Hans å Kim.

GUSTAV GERDES. Riggmästare, elektriker, grip, RC-Helikopterpilot med ett otal helikoptrar hängande i taket. En av Sveriges få licensierade som lagligt får flyga RC-helikoptrar med riktiga kameror. Klättrar, cyklar, äter sunt för oss alla. Vidare så är han utbildad överlevnadsexpert, lödkolvsekvilibrist, megateknisk och sätter ihop ett 6 x 6-segel bakom ryggen med förbundna ögon. Dessutom är han teamets sjuksköterska. Det känns tryggt.

HANS ANDERSSON. Assistent och floormanager på Spring Studios där kontoret finns. Hans fingrar flyger fram i Photoshop, bygger genialiska ljusmodifierare, får midi och Photoshop att prata och kan precis allt om metallindustrin. Teamets DJ med gudomlig musiksmak och har ett förflutet som motocross-galning. Dricker tyvärr bara thé.

KIM NORMAN. Make-up, hår och styling. Rutinerad allkonstnärinna som alltid levererar absolut högsta kvalitet med perfekt avvägd kreativitet, intuition och fingertoppskänsla. Kim är den som spenderar mycket tid med modeller och andra inför plåtning medans vi andra riggar ljus och tweakar in i det sista, så jag har inte hunnit ta reda på hur hon gör för att få alla så oerhört lugna, trygga och samtidigt i sitt vackraste jag. Men jag förmodar att det är det som är hennes superkraft. Man kanske skulle boka in sig själv nån dag för lite make-up?

 

 

Bicho Visual Studios har sitt säte i Stockholm, Spring Studios. Check it out.